logo

BOBO MOBİLYA’dan sihirli bir dokunuş!

Tuzla Alsera Konakları’na sihirli bir dokunuş. Modern tasarımlar bu evde huzurla buluşuyor. Nelya-Mustafa Bayraktar çiftinin Alsera Konakları’ndaki villalarının tüm iç dekorasyon ve mobilya tasarımlarını Bobo Mobilya gerçekleştirdi. Bobo Mobilya’nın baş tasarımcısı Hayriye Kahramanoğlu, Nelya-Mustafa Bayraktar çiftinin Alsera Konakları’ndaki villalarında yaptıkları uygulamaları M-Live okurları için anlattı.

Nelya-Mustafa Bayraktar çiftinin Alsera Konakları’ndaki villalarının iç dekorasyonunu üstlenmeniz nasıl gerçekleşti?

Çiftimizle tasarımcısı olarak çalıştığım firmam Bobo Mobilya’nın Modoko’daki showroom ziyaretleri sırasında tanıştık. Antalya’dan İstanbul’a yerleşmek üzere olduklarını, Tuzla Mercan’da yeni satın aldıkları evlerinde kendileri ve üç çocuklarıyla birlikte yeni bir hayata başlayacaklarını yaptığımız sohbet sırasında öğrendik. En büyüğü 17 yaşında olan oğulları Serdar, sekiz yaşındaki kızları Melisa ve ailenin en yeni üyesi iki yaşındaki Nilüfer’le birlikte başlayacakları yeni hayatlarında, onların yaşamlarını kolaylaştıracak aynı zamanda modern ve şık tasarımlar istediklerini yine yaptığımız sohbet sırasında öğrendik. Ve o günden sonra başlayan yaklaşık üç aylık bir maratonun içinde bulduk kendimizi. Son derece keyifli geçen ve güzel sonuç aldığımız maratonlardan birisini daha tamamlayıp müşterimizi memnun ederek listemize bir mutluluk daha ekledik.

Bayraktar ailesinin Tuzla Alsera Konakları’nda bulunan villaları 1000 m2 yeşil alan içerisinde 425 m2 net kullanım alanına sahip üç katlı bir ev. Dekorasyona başlarken öncelikle aile bireylerinin ihtiyaçlarına göre oda seçimlerine nasıl karar verdiniz?

Evin içinde yaptığımız detaylı bir geziden sonra yapılacaklar artık belirlenmişti. Evin tüm bireyleri için odalar zaten seçilmişti. Üçüncü kat ebeveyn yatak odası, en küçük birey olan Nilüfer bebeğin odası, abla Melisa için bir oda ve bir misafir yatak odası için ayrıldı. 17 yaşındaki Serdar ise en alt katta kendi cumhuriyetini kurmak istedi. 🙂 Bu katta daha sonra planladığımız bir hobi salonu, bir misafir odası ve mutfakla birlikte bir çamaşır odası bulunuyor. Giriş katında büyük bir salon, sohbet ve dinlenme
odası olarak planlanan küçük bir oda, mutfak ve misafir banyosu mevcut. Keşif çalışmasının ardından aldığımız ölçüler doğrultusunda aile için uygun olacağını düşündüğümüz tasarımları birleştirerek kendileri için alternatifli, üç boyutlu projeler üretmeye başladık.

“HAZIRLADIĞIMIZ PROJEYİ
HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMADAN
UYGULAMAMIZI İSTEDİLER” 

Hazırladığınız projeyi ev sahipleri nasıl buldu?

Genç odası ve iki kız kardeşin odası hazır ürünler alınarak çözümlendi. Evin giriş bölümü, salonu ve giriş katta bulunan oturma odası, yine giriş kattaki mutfakta yemek ve TV bölümü, üst katta bulunan ebeveyn yatak odası ve giyinme odası, en alt katta
bulunan açık salon ki burası projede çok amaçlı bir salon olarak planlandı. Tüm çalışmalar bitip randevu günü geldiğinde bizim için güzel olan bir şey vardı ki, Bayan Nelya ve Mustafa Bey onlar için hazırladığımız projeyi hiçbir değişiklik yapmadan uygulamamızı istediler. Hazırladığımız proje tamamen siyah-beyaz ve gümüş parlak lake içerikli şık görünümlü mobilyalardan oluşuyordu.

Proje ne kadar iyi olursa olsun iç dekorasyon tasarımı uygulanırken sorunlar çıkabiliyor değil mi? Uygulama aşamasında siz ne gibi sorunlar yaşadınız?

Tabii ki her şey istenildiği gibi gitmiyor. Bu yeni dekorasyon çalışmalarına ne yazık ki evin bazı noktaları uygun gelmedi. Öncelikle bu problemlerin ortadan kaldırılması gerekiyordu. Salonda TV bölümünü engelleyen fazla iki pencere vardı. Onları
kapatmamız ve duvar renklerini değiştirmemiz gerekti.

Sorunları çözerek tasarımı gerçekleştirmeye başladığınızda hedefiniz neydi?

Proje sunumundan aldığımız olumlu tepkiyle kolları sıvadık ve işin güzel bölümünü başlattık. Bu maratonun en uzun parkuruydu. Projenin onayı ve imalat kısmı başladığında artık tek bir beklentimiz olabilirdi. Ev sahiplerimizin memnuniyeti tabii ki. Sonuçta bakıldığında onların böylesine güvenini kazanmak gurur vericiydi. Bu ev Bobo Mobilya’nın portföyüne ekleyeceğimiz güzel bir referans daha olmalıydı artık. Bunu sağlamak için de sunulan projenin imalatını başlatmaktan başka bir şey kalmamıştı.

Untitled-2

AYNA

Hayriye Kahramanoğlu:

“Daha proje sırasında ev sahiplerimizin projede görüp çok
beğendikleri şablon aynalar için yerimizi çoktan belirlemiştik.
İki pencere arasındaki duvar boşluğu bu uygulama için
biçilmiş kaftandı. Yapılan bu ayna çalışmasıyla salonun içine
neredeyse bir salon daha eklemiş olduk.”

GİRİŞ VE SALON…Untitled-3
Girişte küçük bir dresuar ve üzerinde Mirror Fabrika’dan sipariş edilen el çalışması rölyef bir aynayla başlayan serüven, girişte kullanılan perdeyi aralayıp salona girdiğinizde de devam ediyor. Çiftin ailesiyle ve konuklarıyla birlikte sohbet edip TV izleyebileceği, tüm aileyi kucaklayacak kadar büyük bir köşe koltuk salonun tam ortasında yerini alıyor. Ev sahipleri televizyondan kopup şömine karşısında vakit geçirmek istediklerinde onları hemen arka bölümde bahçeye bakan sakin bir köşe hazır bekliyor. Bol minderli bir kanepe ve iki adet kübik tekliyle huzurlu bir sohbet köşesi yaratılmış. Bu köşede şömine üzerinde özel el işçiliği ile hazırlanan bir tablo yerini alıyor. Tabii ki ev sahiplerinin akşam yemeğinde tüm aile bir arada olmalarını sağlayacak büyüklükte bir yemek masası da salonun girişinde yerini almış durumda. Yemek bölümünün
tamamlayıcısı konsol ve ayna ile ve konsepte uygun aksesuarları da yerleştirildiğinde köşe tamamlanmış oluyor.

Untitled-5DEKORASYONDA SEÇKİN MARKALAR KULLANILDI!
Perdeleri Atalay Mefruşat ve bir kısmı da Taç Linens’ten çalışıldı. Tüm Halılar Royal Halı’dan modern shaggy olarak seçildi. Duvar kâğıtları tüm bölümler için ayrı kombineli çalışıldı. Seçimler Soho İthal Duvar Kâğıtları’ndan yapıldı. Elektrik anahtarları prizler ve komütatörler Yenigün aydınlatmadan siparişle ürettirildi. Evin aydınlatma elemanları ve aksesuarları da tek tek özenle seçildi. Aydınlatmalar Demo, aksesuarlar Star Deko ve tablolar da Ertürk Çerçeveye ait.

MUTFAK Untitled-6

Hemen girişteki mutfağa göz attığınızda zaten kullanıma hazır olan ancak sabah kahvaltıları ya da okul dönüşlerine bir şeyler atıştırmak için belki biraz TV izlemek için eksik olan bölüm de tamamlanmış. Tüm aileyi misafir edebilecek büyüklükte bir masa ve kırmızı sandalyeleriyle güzel bir dokunuş oluşturulmuş. Duvara asılan aynalı TV panelini de atlamamak lazım. Kullanılan mutfak masası ise özel bir projeyle üretilmiş.

EBEVEYN YATAK ODASIUntitled-7
Odadan çıkıp merdivenlere yöneldiğinizde sizi üst kattaki yatak odalarına götürecektir. Ebeveyn yatak odası sizi ilk karşılayan
oda. Beyaz ağırlıklı tasarlanan bu odada ev sahipleri için banyoya geçiş bölümünde uygun görülen bir alan giyinme odası olarak
tasarlanıyor. Zeminde kullanılan parkelere çok yakın bir malzemeyle zemini yükselterek sürgü kapıların çok rahat çalışmasını
sağlamışlar. İç detay ise tamamen ev sahibi Bayan Nelya’nın isteği doğrultusunda detaylandırıldı. Yatak, odaya en hâkim duvara yerleştirilmiş. Standartların dışında kocaman bir yatak ünitesi uyguladıklarını belirten Hayriye Kahramanoğlu yatağın tam karşısına televizyon için küçük bir ünite uygulaması da yapmayı uygun gördüklerin belirtiyor.

ozel-DekorasyonSİESTA ODASI

Hayriye Kahramanoğlu:
“Ana girişte ev sahiplerimiz için daha sakin ve hiç bir elektroniğin
olmadığı ( TV, müzik seti vs.) tamamen izole olmak istediklerinde
kullanmaları için küçük bir dinlenme ve sohbet odası tasarladık.
Belki biraz kitap okumak belki de birazcık Siesta için ideal bir ortam.”

TRABZANLARUntitled-11
Girişteki kapıların renkleri yapılacak konsepte uygun olmayacağından öncelikle onların sökülüp yeniden cilalanması, merdivenlerde kullanılan trabzanların yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü evin sahibi Nelya Hanım mevcut trabzanları çok da beğenmemiş. Hayriye Kahramanoğlu da trabzanların yeni konseptle pek uyuşmadığını belirtiyor. Bunun için Pleksi fi rmasının desteğiyle yeni trabzanlar takılıyor. Evde yenileme tam manası ile yapılıyor ve tüm elektrik anahtarları, prizler ve komütatörler de değişiyor.

Untitled-12HOBİ SALONU
Yatak odasından ayrılıp merdivenlerden inip en alt kata ulaştığınızda bambaşka bir dünya karşılıyor sizi. Bu salon komple TV, müzik, sohbet, ve bir şeyler içerek küçük bilardo turnuvaları için düzenlenmiş özel bir bölüm.

Hayriye Kahramanoğlu:
“En alt kat olması itibariyle küçük bir pencereye sahip olan bu alt salonun kocaman boş bir duvarı vardı. Ve uygulamak istediğimiz Boğaziçi Köprüsü gece görüntüsü için çok uygundu. Tabii ki tam karşı duvarına uygulanacak olan köşe kesimli aynalarla daha da anlam kazanacaktı. Öyle de oldu. Gerçekten bu bölüm ev sahipleri için hazırladığımız biraz sürpriz içerikli bir bölümdü ve tam not almayı başarmıştık. Bu büyük baskı çalışması için İntaş Matbaa’ya teşekkür ederiz. Mustafa Bey’in özellikle istediği bilardo masası için Platin Bilardo’ya özel sipariş verdik. Çuhası projeye uygunluğu açısından kırmızı olmalıydı. Ve yurt dışından özel getirtilen kırmızı çuha salonda istediğimiz etkiyi yaratmamızda çok yardımcı oldu. Platin Bilardo’ya da teşekkür ederiz. Ev sahibemiz Bayan Nelya’nın bu salonda görmeyi arzu ettiği bar çalışması takdirini bir kez daha kazanmamızı sağladı. Bar sandalyelerinde konsepte uygun olarak kırık aynalar ve kırmızı kadife kullanıldı. Alt salonda oluşturmaya çalıştığımız ortam, ev sahiplerimiz ve konukları için biraz daha keyifl i ve eğlenceli olsun istedik.”

Hayriye Kahramanoğlu:
“Yaklaşık üç ay süren bu tatlı serüven, bir şekilde sonlanacaktı. Biraz buruk bir o kadar da mutlu bitirdiğimiz bu serüvenin başarıyla sonuçlanmasında emeği olan her çalışma arkadaşıma tek tek teşekkür ederim. Sonuçta dekorasyonu tek başıma üstlenmiş gibi görünsem de bu işin mutfağı Bobo Mobilya.Bayan Nelya, Mustafa Bey ve aile bireyleriyle aramızda kurulan dostluk halen devam ediyor. Güzel olan da bu. Onlar bize defalarca teşekkür ettiler. Hazır fırsat bulmuşken biz de onlara sizin aracılığınızla teşekkür etmek isteriz. Nelya-Mustafa Bayraktar çiftine yeni evlerinde güle güle, mutluluk ve sağlıkla oturmalarını temenni ediyoruz.”

  • Share

Comments are closed.